Езеро “Света Гора” Велико Търново се на мира на изхода на Велико Търново посока Варна. Намира се непосредствено до главният път София – Варна с асфалтиран подход и чакалиран път. Достъпно място за риболов дори и през дъждовните дни.

Вашето място за спорт, отдих и развлечения

Езерото предлага условия за спортен риболов. Основно е зарибенно с около 290 броя Шарани с тегло между 5 и 25 кг, шарани между 1 и 3 кг около 1500 броя, Бял Амур около 140 броя с тегло от 4 до 18 кг. Също така езерото се обитава и от по екзотични за нашия регион видове риба като Лин / блатна пастърва / между 0,2 кг до 2 кг екземпляри, Руска Есетра между 3 и 12 кг и черешката на тортата са Белугите, който са с тегло от 18 до 35 кг и Веслонос 24 броя с тегло от 2 до 4 кг. Пъстър Толостолоб от 2 до 8 кг, Бяла риба около 140 броя с тегло от 0.5 до 1.5 кг.
Цените за риболов са: 10 лв. за дневен риболов за 3 въдици на човек и 20 лв. за 24 часов престой, за деца до 12 години – безплатно, (за нощуващите в Комплекс “Света гора” – безплатен дневен риболов). Задължително е монтажите да са само на една кука. Гостите на Езерото също трябва да имат задължително кеп, кукоизваждач или друг иснтрумент за лесно изваждане на куката от устата на рибата и карп дюшек.

Всеки гост, ако реши, може да закупи уловената от него риба на следните цени:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност